Ministerul Afacerilor Interne
EnglishFrenchRomanian

COMUNICAT DE PRESĂ NR. 12 DIN 26.11.2021

În ceea ce privește desfășurarea activității de pașapoarte precizăm faptul că, în conformitate cu art. 139 alin. (1) din L. 53/2003 – Codul muncii republicat, în zilele de 30 Noiembrie 2021 și 1 Decembrie 2021, zile de sărbătoare legală, nu se lucrează.

Totodată, vă comunicăm faptul că, în ședința de Guvern din data de 26.11.2021, ziua de 29.11.2021 a fost declarată zi liberă.

 

De asemenea, reamintim cetățenilor și următoarele aspecte:

 

Independent de județul de domiciliu al solicitanților, cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice/temporare se depun personal, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat atât pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea “Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”), cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

 

Condițiile de acces în sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte sunt stabilite punctual, la nivelul instituțiilor prefectului în cadrul cărora sunt organizate și funcționează aceste structuri, sens în care recomandăm accesarea site-ului aferent instituției prefectului care are în subordine serviciul public comunitar de pașapoarte din județul/municipiul în care urmează să fie depusă cererea pentru eliberarea documentului de călătorie.

 

De asemenea, precizăm faptul că, în prezent, nu există o taxă pentru urgentarea eliberării pașaportului simplu electronic sau a pașaportului simplu temporar.

 

În cazul persoanelor care optează pentru ridicarea pașaportului simplu electronic din țară, menționăm că, în prezent, eliberarea acestui tip de document de călătorie se realizează în termen de 5 zile lucrătoare (acest termen poate varia până la cel mult 10 zile lucrătoare, în funcție de volumul cererilor aflate în curs de soluționare).

Sari la conținut