Ministerul Afacerilor Interne
EnglishFrenchRomanian

COMUNICAT DE PRESĂ NR. 3 DIN 30.03.2021

Publicat în 30 martie 2021

În considerarea modificării cadrului normativ incident în materia prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, Direcția Generală de Pașapoarte comunică faptul că intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 348 din 25 martie 2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 308 din 26 martie 2021, nu determină modificarea programului actual de lucru cu publicul în sistemul de pașapoarte.

Astfel, depunerea cererilor de eliberare a documentelor de călătorie se poate realiza fie pe baza unei programări prealabile, fie în temeiul unor documente care atestă urgența deplasării în străinătate, în intervalul orar afișat pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea “Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”), cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului;

Pentru realizarea unei programări valabile poate fi accesat site-ul www.epasapoarte.ro pe care se regăsește și tutorialul realizat de Direcția Generală de Pașapoarte, în scopul explicării detaliate a pașilor ce trebuie urmați în vederea efectuării unei programări.

Recomandăm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte atât ora de programare, în scopul evitării așteptării suplimentare în spațiile destinate publicului cât și măsurile de protecție igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sari la conținut