Ministerul Afacerilor Interne
EnglishFrenchRomanian

COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 8 din 05.07.2021

Direcția Generală de Pașapoarte informează că misiunea celor zece polițiști din sistemul de pașapoarte detașați la secția consulară a Ambasadei României la Londra, care a avut ca obiectiv sprijinirea cetățenilor români aflați pe teritoriul Marii Britanii în scopul obținerii pașapoartelor românești necesare pentru reglementarea șederii pe teritoriul acestui stat în contextul Brexit, s-a încheiat.

 

Astfel, întoarcerea polițiștilor în țară a fost marcată prin organizarea unei întâlniri la care au participat reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne, Instituției Prefectului mun. București și ai Direcției Generale de Pașapoarte, ocazie cu care polițiștii au fost felicitați pentru profesionalismul cu care au îndeplinit misiunea.

 

Abilitățile și nivelul de instruire polițienească ale celor zece polițiști din sistemul de pașapoarte a contribuit la sporirea gradului de siguranță oferit cetățenilor prin depistarea, în procesul preluării cererilor de pașapoarte românești, a șase persoane identificate în evidența de pașapoarte cu măsuri restrictive active, fiind date în urmărire generală.

 

În cadrul secției consulare a Ambasadei României la Londra, polițiștii au preluat un număr de aproximativ 9.100 de cereri de eliberare a pașapoartelor românești, adică 56,15% din totalul cererilor preluate în perioada 28.05-01.07.2021 la nivelul secției consulare a Ambasadei României la Londra.

 

Precizăm că în luna iunie 2021 cererile de eliberare a pașapoartelor simple electronice depuse la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate au fost soluționate la nivel național întru-un termen mediu de 1,81 zile lucrătoare, iar pașapoartele au fost expediate către Ministerul Afacerilor Externe în termen de 2,64 zile lucrătoare în vederea transmiterii acestora către cetățenii români din străinătate prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României.   

Sari la conținut