Prima pagină | Hartă site | Ajutor | Contact    
 
 
Despre instituție
Informații de interes public
 
 
Furnizarea datelor din R.N.E.P.S.
Eliberarea adeverinţei referitoare la exercitarea dreptului la libera circulaţie în străinătate / istoric paşapoarte
Eliberarea adeverinţei pentru scutire de taxe vamale
Studierea dosarului personal de paşapoarte
Contact          
Carieră          
Media          
Date deschise
Protecţia datelor cu caracter personal
Proiecte fonduri europene
Transparenţă decizională
Informatii utile pensionari M.A.I.
 

ATENTIONARE !            INFORMATII M.A.E.

GHIDUL
Serviciilor Consulare
   

 

 INFORMAȚII de interes

 


FORMULAR CERERE (PDF / Word)

Plată taxă - Taxă eliminata cf. Legii 1/2017Direcţia Generală de Paşapoarte depune toate diligenţele să asigure un nivel ridicat de securitate pentru informaţiile trasmise de dumneavoastră prin formularele existente online(petiţii, adeverinţe, furnizări) şi utilizează protocolul securizat de comunicaţie (HTTPS). Cu toate acestea, comunicarea prin internet, inclusiv prin e-mail, nu este pe deplin sigură şi poate fi interceptată de persoane din afara Direcţiei Generale de Paşapoarte. Pentru a asigura menţinerea securităţii şi performanţei paginii de internet a instituţiei, Direcţia Generală de Paşapoarte se bazează şi pe serviciile structurilor de specialitate din M.A.I.CERERE pentru eliberarea adeverinței pentru scutire de taxe vamale

Cererea pentru eliberarea adeverinței pentru scutire de taxe vamale poate fi transmisă prin poștă, poșta electronică sau poate fi depusă personal la Ghișeul Relații cu Publicul al Direcției Generale de Pașapoarte sau al serviciilor publice comunitare de pașapoarte.

DOCUMENTE NECESARE

1. În situația în care cererea se transmite prin poștă, ea trebuie însoțită de următoarele documente:
        . Actul de identitate al solicitantului, valabil, în fotocopie.

2. În situația în care cererea se depune la Ghișeul Relații cu Publicul al Direcției Generale de Pașapoarte sau al serviciilor publice comunitare de pașapoarte ea trebuie să fie însoțită de actul de identitate al solicitantului, în vederea identificării de către funcționarul care primește cererea (nu este necesară copia documentului de identitate/pașaportului).

3. Dacă solicitarea se transmite prin poșta electronică (dgp.relatiipublice@mai.gov.ro) cererea trebuie să fie datată și semnată (scanată), urmând ca adeverința să fie ridicată de la Ghișeul Relații cu Publicul al Direcției Generale de Pașapoarte, concomitent cu prezentarea actului de identitate.

Pentru eliberarea adeverinței de scutire de taxe vamale este necesar ca petentul să fi fost titularul unui pașaport simplu electronic/temporar cu menționarea domiciliului în străinătate 12 luni consecutive.

Termenul de soluționare a cererii este de 30 de zile de la data înregistrării solicitării.

Răspunsul poate fi ridicat de la sediul instituției unde a fost depusă cererea sau poate fi comunicat, prin poștă, la adresa de domiciliu sau la o altă adresă precizată de către solicitant în cuprinsul formularului.

   
 
   
   
LINK-uri UTILE
   

   
 

   
 

Recomandari: Rezolutie video minim 1024x768, high color, Internet Explorer minim versiune 6.0