Ministerul Afacerilor Interne

Depunerea cererii

  • Pașaport simplu temporar
    • Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare se depun personal de către persoanele care au împlinit 18 ani sau minorul căsătorit în condițiile legii, în ţară, la serviciile publice comunitare de paşapoartelor în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, iar în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.
      Solicitanții paşapoartelor simple temporare care nu se pot prezenta la serviciul public comunitar de paşapoarte de la domiciliu sau reşedinţă, au posibilitatea de a depune cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare la cel mai apropiat serviciu public comunitar de paşapoarte.
      În cazul persoanelor lipsite temporar de capacitatea de exerciţiu precum şi în cazul persoanelor care, din motive medicale, se află în imposibilitate de a-şi exprima voinţa sau de a se prezenta la autoritatea competentă, cererile pot fi depuse în numele titularului de către reprezentantul legal sau de către autorităţile medicale române sau străine, fără ca prezenţa titularului să fie obligatorie.
  • Pașaport simplu electronic
    • Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se depun personal de către persoanele care au împlinit 18 ani sau minorul căsătorit în condițiile legii, în ţară, la serviciile publice comunitare de paşapoarte în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, iar în strainătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.
      În cazul în care solicitanții paşapoartelor simple electronice nu se pot prezenta la serviciile publice comunitare de paşapoarte în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar de paşapoarte.
  • Pașaport simplu electronic/simplu temporar cu menționarea statului de domiciliu (C.R.D.S.)
    • Cererile se depun personal, în străinătate, la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României, iar în ţară, la serviciile publice comunitare de paşapoarte pe a căror rază titularul a avut ultimul domiciliu sau, după caz, reşedinţa.
      În cazul în care solicitantul paşaportului simplu electronic/temporar cu menţionarea statului de domiciliu nu se poate prezenta la serviciul public comunitar de paşapoarte, de la domiciliu sau reşedinţă, cererile pot fi depuse, în ţară, la cel mai apropiat serviciu public comunitar de paşapoarte.
  • Pașaport simplu electronic/simplu temporar declarat pierdut
  • Pașaport simplu electronic/simplu temporar deteriorat

 

Sari la conținut