Prima pagină | Hartă site | Ajutor | Contact    
 
 
Despre instituție
Informații de interes public
 
 
Furnizarea datelor din R.N.E.P.S.
Eliberarea adeverinţei referitoare la exercitarea dreptului la libera circulaţie în străinătate / istoric paşapoarte
Eliberarea adeverinţei pentru scutire de taxe vamale
Studierea dosarului personal de paşapoarte
Contact          
Carieră          
Media          
Protecţia datelor cu caracter personal
Proiecte fonduri europene
Transparenţă decizională
Informatii utile pensionari M.A.I.
   
Unităţi teritoriale coordonate/ Adrese utile / Telefon/Fax harta judete
 

ATENTIONARE !            INFORMATII M.A.E.

GHIDUL
Serviciilor Consulare
   

 

 Acte necesare

 

 

IV. ELIBERAREA PAŞAPOARTELOR SIMPLE ELECTRONICE/TEMPORARE DECLARATE FURATE.


Furtul documentului de călătorie se declară de îndată, la cea mai apropiată unitate de poliție din țară sau, după caz, de pe teritoriul statului în care s-a produs evenimentul, solicitând eliberarea unei adeverințe care să ateste declararea evenimentului respectiv.
Pentru eliberarea pașaportului simplu electronic sau simplu temporar în cazul furtului pașaportului deținut anterior, pe lângă documentele menționate mai sus, se va prezenta și adeverința eliberată de organele de poliție din România sau dovada/adeverința eliberată de autoritățile de pe teritoriul statului în care s-a produs evenimentul, însotită și de traducerea acesteia, efectuată de un traducător autorizat, care să ateste declararea evenimentului respectiv.
Documentul declarat furat, găsit de titular sau, după caz, de către persoanele prevăzute la art. 20 alin. (2) din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare, după ce au declarat evenimentul în condițiile prevăzute la art. 25 din același act normativ, dar înainte de a se elibera un nou document, poate fi folosit în continuare, în condițiile legii, numai după ce informează autoritatea emitentă cu privire la găsirea acestuia.
În cazul în care titularul sau, după caz, de către persoanele prevăzute la art. 20 alin. (2) din Legea nr. 248/2005, cu modificările și completările ulterioare, după eliberarea unui nou document de călătorie găsesc documentul declarat furat, au obligația de a nu-l folosi și de a-l depune de îndată la autoritatea emitentă.
Documentul declarat furat, găsit de titular sau de către persoanele prevăzute la art. 20 alin. (2) din Legea nr. 248/2005, cu modificările și completările ulterioare, după eliberarea unui nou document, poate fi folosit în continuare, în condițiile legii, numai după prezentarea la autoritățile competente a documentului găsit, aflat în termenul de valabilitate și într-o stare fizică corespunzătoare, și după anularea noului document de călătorie, la solicitarea scrisă a titularului.

ATENTIE! Pașapoartele PIERDUTE / FURATE, fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen (SIS). În situația în care autoritățile străine găsesc asupra titularului pașaportul ce face obiectul unor semnalări în SIS, acesta urmează să fie confiscat și transmis autorităților emitente române.

 

   
   
                         
 
   
   
LINK-uri UTILE
   

   
 

   
 

Recomandari: Rezolutie video minim 1024x768, high color, Internet Explorer minim versiune 6.0