Ministerul Afacerilor Interne

COMUNICAT DE PRESĂ NR. 6 din 31.05.2023

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, în data de 31 mai, Direcția Generală de Pașapoarte a participat la ZIUA PORȚILOR DESCHISE PENTRU COPII, acțiune organizată de Ministerul Afacerilor Interne. În acest cadru de sărbătoare, colegii noștri i-au așteptat deopotrivă pe copii, părinți și bunici, cu mult entuziasm și voie bună, cu surprize extraordinare și premii minunate într-o călătorie imaginară pe harta lumii, precum și cu prezentarea interactivă a evoluției documentelor de călătorie. În cadrul acestui eveniment, am fost onorați de vizita copiilor talentați de la ,,Asociația Down Plus”, care ne-au surprins cu prestația lor artistică.

 

Anul acesta, în primă ediție, a fost pusă în cuvinte și imagini, o poveste despre pașaport, intitulată “Ana și pașaportul”, dedicată tuturor copiilor cărora le place să călătorească și să citească. În același spirit de sărbătoare, copiii din toată țara care s-au prezentat astăzi la ghișee, împreună cu părinții, au fost întâmpinați cu bucurie și de colegii noștri de la structurile de pașapoarte, care le-au oferit în dar și această cărticică de povești.

 

Totodată, pentru marcarea Zilei Internaționale a Copilului, colectivul Direcției Generale de Pașapoarte s-a alăturat susținătorilor Centrului de zi ,,Sfânta Muceniță Sofia”. Înțelegând importanța unică a anilor copilăriei, reprezentanții instituției au participat cu bucurie la cântecele și jocurile copiilor din acest centru și le-au oferit câteva cadouri în semn de prețuire și prietenie. În cadrul acestei întâlniri, au putut fi admirate creațiile artistice ale copiilor (icoane pictate pe sticlă, desene diverse și obiecte decorative).

 

Dragi copii, vă transmitem gândurile noastre bune și vă dorim să sărbătoriți fiecare an al copilăriei voastre, să aveți curajul de a merge mai departe și de a descoperi cu uimire că orizontul este mereu acolo, în așteptarea privirii voastre, dându-vă forța de a vă îndeplini visurile.

 

La mulți ani tuturor copiilor!

Sari la conținut