Ministerul Afacerilor Interne

COMUNICAT DE PRESĂ NR. 7 din 22.04.2023

În contextul apropierii Sărbătorilor Pascale, perioadă în care cetățenii români călătoresc frecvent, vă informăm că, în conformitate cu prevederile art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat și H.G. nr. 1307/2023 – privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2024, în perioada 01.05.2024 – 06.05.2024, la nivelul structurilor de pașapoarte nu se va desfășura activitatea de lucru cu publicul.

Recomandăm tuturor celor care intenționează să solicite eliberarea unui pașaport să își facă din timp programare prin intermediul platformei https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari/harta și să se asigure că, în momentul depunerii cererii de pașaport, vor avea asupra lor toate documentele necesare.

Înainte de călătoria în străinătate, este necesar ca cetățenii români să verifice din timp, atât valabilitea documentelor de călătorie personale, cât și valabilitatea documentelor de călătorie ale minorilor.

De asemenea, în considerarea faptului că reglementarea condițiilor de intrare, ședere sau tranzit al unei țări reprezintă un drept al statului în cauză, recomandăm cetățenilor români să verifice condițiile stabilite de statul pe teritoriul căruia urmează să efectueze călătoria, accesând site-ul Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro , secțiunea Condiții de călătorie. Cu titlu de exemplu, precizăm că state precum Emiratele Arabe Unite, Israel, Republica Maldive, Regatul Thailanda solicită ca valabilitatea pașapoartelor simple electronice să fie de minim 6 luni de la intrarea pe teritoriul țării.

 COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

comunicat de presă nr. 7 din 22.04.2024

Sari la conținut