Ministerul Afacerilor Interne
EnglishFrenchRomanian

Eliberarea adeverinţei pentru scutire de taxe vamale

Cererea pentru eliberarea adeverinței pentru scutire de taxe vamale poate fi transmisă prin poșta electronică sau poate fi depusă personal la Ghișeul Relații cu Publicul al Direcției Generale de Pașapoarte sau al serviciilor publice comunitare de pașapoarte.

DOCUMENTE NECESARE

În situația în care cererea se depune personal la Ghișeul de Relații cu Publicul al Direcției Generale de Pașapoarte sau al serviciilor publice comunitare de pașapoarte, aceasta trebuie să fie însoțită de documentul de identitate al solicitantului, în vederea identificării de către funcționarul care primește cererea (nu este necesară copia documentului de identitate/pașaport). Răspunsul poate fi ridicat de la sediul instituției unde a fost depusă cererea sau poate fi comunicat, prin poștă, la adresa de domiciliu sau la o altă adresă precizată de către solicitant în cuprinsul formularului.

Dacă solicitarea se transmite prin poșta electronică (dgp.relatiipublice@mai.gov.ro) cererea trebuie să fie datată și semnată (scanată), urmând ca adeverința să fie ridicată de la Ghișeul de Relații cu Publicul al Direcției Generale de Pașapoarte, concomitent cu prezentarea documentului de identitate.

Notă: Prin raportare la prevederile art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 41/2016, pentru furnizarea unui serviciu public, instituțiile publice sunt obligate să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail.

Termenul de soluționare a cererii este de 30 de zile de la data înregistrării cererii.

FORMULAR CERERE ( Word)

Plată taxă – Taxă eliminata cf. Legii 1/2017


Direcţia Generală de Paşapoarte depune toate diligenţele să asigure un nivel ridicat de securitate pentru informaţiile trasmise de dumneavoastră prin formularele existente online (petiţii, adeverinţe, furnizări) şi utilizează protocolul securizat de comunicaţie (HTTPS). Cu toate acestea, comunicarea prin internet, inclusiv prin e-mail, nu este pe deplin sigură şi poate fi interceptată de persoane din afara Direcţiei Generale de Paşapoarte. Pentru a asigura menţinerea securităţii şi performanţei paginii de internet a instituţiei, Direcţia Generală de Paşapoarte se bazează şi pe serviciile structurilor de specialitate din M.A.I.

Sari la conținut